Joan Roca, escollit millor xef del món

Joan Roca, reconegut com el millor xef del món

Ahir a Nova York es va celebrar la gala ’50 Best Restaurants’, en què Joan Roca, membre de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, s’ha emportat el premi al millor xef del món. Es tracta d’un premi en què també voten els mateixos cuiners. A més, el seu restaurant, El Celler de Can Roca, ha estat triat per tercer cop el segon millor restaurant del món, que va aconseguir el 2012 i el 2014.

En declaracions recollides pels mitjans, Roca ha assegurat que ell i els seus germans seguiran treballant “amb la mateixa il·lusió i responsabilitat” i ha reconegut el mèrit de la resta de cuiners. El nostre Acadèmic també ha celebrat que l’Osteria Francescana, de Mòdena (Itàlia) hagi assolit la primera posició. “Tenim una molt bona relació, estem encantats guanyi qui guanyi”, ha afirmat.

Roca està immers en diversos projectes, com ara la Fundació Germans Roca, que prepara el seu primer projecte a Nigèria, on ajudarà a conservar més bé les collites perquè no es facin malbé els aliments. A la llista dels 50 millors restaurants del món n’hi ha set més d’espanyols: Mugaritz (7è lloc), Etxebarri (10è lloc), Azurmendi (16è lloc), Arzak (21è), el barceloní Tickets (29è lloc). A més, el Nerua aconsegueix la 55a posició i Martin Berasategui la 59a.