Articles de l'ACGN

L´Acadèmic Pere Mir y Antoni Vila Casas reben la Medalla d'Or de l'Ajuntament de Barcelona

Per gener 25, 2013febrer 18th, 2021Sense comentaris

En una cerimònia al Saló de Cent, Pere Mir i Puig rep el Guardó al Mèrit Científic per la seva implicació en el mecenatge en recerca física, química i biomèdica. Antoni Vila Casas recull el Guardó al Mèrit Cultural per la promoció decidida de l’art contemporani català.

L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat, aquest dijous al vespre, dos guardons que premien el mecenatge privat en els àmbits de la ciència i la cultura. Una col·laboració entre actors públics i privats que, segons ha destacat l’alcalde, Xavier Trias, “són el millor exemple del mecenatge que necessitem per a la Catalunya del segle XXI”.

Tant els glossadors dels dos guardonats, com els discursos polítics, han remarcat la importància del compromís i la generositat que han mostrat els dos promotors al llarg de la seva trajectòria per fer de Barcelona un dels referents de la recerca científica i la creació cultural en l’àmbit mundial.

Dues figures de marcat perfil social

Pere Mir i Puig és un empresari català dedicat a la recerca científica. Promotor de la Fundació Privada Cellex, ha finançat diversos centres d’investigació, laboratoris oncològics i aparells d’alta tecnologia que han contribuït a situar Barcelona entre les ciutats capdavanteres en recerca científica.

Antoni Vila Casas és un empresari-mecenes, vicepresident del grup Almirall Prodesfarma i de la Fundació Vila Casas, des de la qual ha promocionat l’obra artística de Catalunya des del 1950. La fundació amb el seu nom gestiona cinc espais expositius i un fons ampli de més de dues-centes obres d’art.

Suport unànime de les institucions del país

A l’acte de lliurament hi han assistit nombroses personalitats de la política i la societat catalana, com ara el president de la Generalitat, Artur Mas, els consellers d’Economia i de Salut, Andreu Mas-Colell i Boi Ruiz, o dirigents dels laboratoris de recerca i desenvolupament més importants, i de diversos museus catalans.

Per a més informació:

http://w3.bcn.cat/V01/Serveis/Noticies/V01NoticiesLlistatNoticiesCtl/0,2138,1653_1802_1_1907994077,00.html?bcnAccessible=true&accio=detall&home=HomeBCN