Uncategorized

L´ACG participa a l´inauguració de la campanya "Restaurants Contra la Fam"

Per setembre 17, 2012febrer 18th, 2021Sense comentaris


L’acte va ser co presidit pels Acadèmics Gaig i Arenós. Els parlaments van ser breus, distesos i amb una exposició minuciosa dels fets.
A la foto, amb Natalia Anguera, Delegada a Catalunya de Acció contra la fam.

MÉS DE 470 ESTABLIMENTS A TOTA ESPANYA

PARTICIPEN A LA  TERCERA EDICIÓ DE LA CAMPANYA

“RESTAURANTES CONTRA EL HAMBRE”

Des del dia 15 de setembre i fins al 15 de novembre, sortir a menjar o sopar pot convertir-se en un acte solidari: n’hi ha prou amb triar el plat o menú solidari de la carta dels restaurants adherits en la campanya 

 La campanya Restaurants contra la Fam, que compta amb diferents padrins a nivell autonòmic i està patrocinada per Calvo i Makro, reunirà fons per lluitar contra la desnutrició infantil
Acció contra la Fam convida a tots els ciutadans a combinar oci i solidaritat a través d’aquesta iniciativa. Per conèixer el restaurant de la teva ciutat més proper n’hi ha prou amb entrar a www.restaurantescontraelhambre.org
A Catalunya, més de 80 restaurants ja s’han adherit.
Barcelona, 12 de setembre de 2012

Imatge gràfica de la campanya Restaurantes contra el Hambre 2012 Des del dia 15 de setembre fins al 15 de novembre, Acció contra la Fam celebrarà  a tot el territori nacional la tercera edició de la campanya Restaurants contra la Fam amb la finalitat de recaptar fons per lluitar contra la desnutrició infantil.

Aquesta iniciativa, que compta amb el patrocini de Calvo i Makro i amb el Suport de la Federació Espanyola d’Hostaleria (FEHR), uneix gastronomia i solidaritat. Per a l’edició d’enguany s’han inscrit fins avui més de 470 restaurants de 50 províncies que, a través dels seus plats i menús, ofereixen la possibilitat als seus clients de ser solidaris. Continua obert el termini d’inscripció.

Durant els dos mesos que dura aquesta campanya, els clients podran:

• escollir el plat o menú solidari assignat pel restaurant, del que donarà un percentatge a l’organització
• aportar, si així ho desitja, un euro solidari més
• col·laborar enviant un SMS amb la paraula HAMBRE al 28010
La campanya, apadrinada a nivell nacional pel reconegut xef Mario Sandoval, compta amb el suport de prestigiosos cuiners i  padrins autonòmics com el xef Carles Gaig i el crític gastronòmic Pau Arenós, a Catalunya i els xefs Paco Morales, a la Comunitat Valenciana, i Javier Díaz Zalduendo a Navarra.
“Per mi és vital poder representar aquesta campanya tan important. Hi ha res més important que la salut i l’alimentació d’un nen? Gràcies a aquesta campanya podem contribuir a que molts nens puguin sobreviure i tenir una infància feliç. Per això faig una crida a tots els hostalers espanyols perquè s’uneixin a aquesta campanya solidària”, afirma Mario Sandoval.
Aquest any, gràcies a la gran acollida de 2011, la durada de la campanya s’ha ampliat de mes i mig a dos mesos. Durant la passada edició es van aconseguir 100.000€ gràcies a la participació de 489 restaurants de tota Espanya, una summa empleada íntegrament en projectes de lluita contra la gana.
Alfonso Calderón, responsable de la campanya explica que: “malgrat el cúmul de circumstàncies adverses dels últims temps per al sector hostaler, aquest gremi s’està revelant com un dels més solidaris en la lluita contra la desnutrició. La campanya està aportant, a més, un plus de solidaritat als establiments molt valorats entre els seus clients”. 
Emilio Gallego, secretari general de la FEHR anima a la participació dels restaurants i apunta que “estem travessant un moment complicat de la nostra economia, però amb aquesta iniciativa, més que mai ens estem ajudant tots, animant al consum, gaudint de la felicitat que produeix la gastronomia i a més realitzant un acte solidari amb la infància que menys té. És una iniciativa oberta a tots els restaurants per petits que aquests siguin”.
Aquesta campanya es realitza des del 1998 a les seus que Acció contra la Fam té a Regne Unit i Estats Units, amb resultats molt positius. Fins avui s’han aconseguit més d’1.5 milions d’euros. Al 2010 es va engegar per primera vegada, com a experiència pilot, a Toledo, amb el suport de 40 establiments i de diverses institucions públiques i ara s’estén per tota la geografia espanyola.
Aquesta  3º edició a nivell nacional compta amb la col·laboració del Ministeri d’Indústria i Turisme a través de Turespaña (Spain.info), Guia Repsol, Sindelantal.com, Restalo.es, Redcomiendo.com, Fundació  Seur, Ruralka hotels, Listae (Digital Màrqueting System), Atrapalo.com i el restaurant Lhardy.
Per conèixer els restaurants d’Espanya compromesos entra a: www.restaurantescontraelhambre.org