Actualitat gastronòmicaNotíciesVins

Las millors puntuacions de Robert Parker per als vins icona de Cellers Torres

Per juliol 19, 2011Sense comentaris

Reserva Real i Grans Muralles han aconseguit les millors puntuacions de Robert Parker en la història de Cellers Torres.

Jay Miller, el responsable dels vins espanyols de Parker, ha puntuat l’anyada 2007 del Reserva Real amb 96 punts i el Reserva Real 2006 amb 95 punts. Així mateix, Grans Muralles 2007 ha obtingut 95 punts i el Grans Muralles 2001 ha rebut 93. Aquestes puntuacions situen als vins de Cellers Torres entre els millor valorats del país. Miller assegura en les seves notes de tast que en concret l’el vi Grans Muralles 2007  podria dir-se que és el millor vi de la DO Conca de Barberà, i l’anyada 2007 aconsella consumir-la fins a l’any 2027, un vi per tant amb gran potencial i que tindrà una llarga vida. D’altra banda, Miller considera que el Reserva Real podria comparar-se als grans vins de Bordeus i creu que l’anyada 2006 pot viure fins i tot més de 30 anys.

Els vins icona de Cellers Torres reben així les més altes puntuacions per part de Robert Parker en la història dels vins de Torres. El prestigiós veredicte de Robert Parker, el crític de vins més influent del món, es publica en la revista americana The Wine Advocate.

Reserva Real (Cabernet Sauvignon, Merlot i Cabernet Franc) pertany a la DO Penedès i és un vi amb 18 mesos de criança en barriques noves de roure francès. Posseeix una aroma fresca, complex, intens, amb notes de confitures i de cuir, i un paladar amb excel·lent matèria, sedosos taninos i una llarga i exquisida evolució en boca.

Grans Muralles (Garnacha Negra, Mazuelo, Monastrell i Garró) és un vi pertanyent a la DO Conca de Barberà. Amb una criança de 18 mesos en barriques noves de roure francès, resulta un vi de color cirera picota amb aspectes ocre. En nas, aporta un intens i complexa aroma amb notes de raïms passes, confitures i agradables aromes torrades. En boca aporta un paladar de gran dimensió, ampli i amb fruiters i sedosos taninos, i apareixen matisos a herbes aromàtiques, resines i espècies que es perllonguen admirablement fins al final de boca.

Font: NP