Articles de l'ACGN

MERCER JEAN LUC FIGUERAS

Per març 21, 2014febrer 18th, 2021Sense comentaris

No vull deixar passar més dies sense agrair a Jordi Peyri el magnífic sopar que va organitzar el dimarts a l’Hotel Mercer. Van coincidir una sèrie de circumstàncies que el van fer memorable.

Primer, la dedicació i interès amb que Jordi va preparar el sopar. Es demostra un cop més que la figura del Brigadier és fonamental. El nombre d’assistents i la qualitat del menú són funció directa de l’interès que hi posa el Brigadier. Jordi va demostrar que un bon menú en un lloc ben escollit atrau als Acadèmics.

Segon, el lloc escollit era una novetat per a molts. Un edifici al casc antic de Barcelona, adossat a la muralla i re-condicionat per Moneo ha de ser necessàriament un èxit i  més si el seu restaurant està en mans de Jean Luc Figueres, figura emblemàtica de la gastronomia de Barcelona. L’experiència de Jordi Peyri i el “savoir fer “ de Jean Luc es van combinar per fer-nos gaudir d’un sopar dels que es recordaran.

Tercer, Jordi va presentar una exposició d’una petita part de la seva vasta col·lecció d’objectes de taula. Ens va dir que és el primer cop que aquests objectes surten de casa i li agraïm molt que hagi estat en ocasió d’un acte de l’Acadèmia. Poder veure una sèrie de coberts que cobrien cinc segles no passa cada dia i va constituir un autèntic acte acadèmic. Tots vàrem demanar a Jordi Peyri  que faci un esforç per publicar al menys un catàleg raonat del que sense dubte és una de les col·leccions més importants d’Europa.

Els plats servits, canaló d’escamarlà, botifarra de perol amb patata ratte i llebre a la Royal i el maridatge de vins que va començar amb un autèntic vermut dels d’abans, els recordarem molts anys.

Gràcies Jordi !!!!!

Joan Ras
President
 

Menu The Mercer

 Mercer Hotel. Carrer dels LLedó, 7  08003 Barcelona