Uncategorized

Montse Velasco, Nariz de Oro 2011

Per juny 14, 2011febrer 18th, 2021Sense comentaris

La jove barcelonina Montse Velasco, sumiller del restaurant La Cuina de Guinardó, va ser proclamada Nariz de Oro 2011. Aquesta és la tercera ocasió en la qual el guanyador treballa en un restaurant de Barcelona i la quarta en la qual és català des que en 1994 comencessin les edicions d’aquest premi (Agustí Peris en 1994 i David Seijas, del Bulli, en 2006).

I, per tercer any consecutiu, una dona s’ha alçat amb el prestigiós guardó. El desenllaç del concurs, que va tenir lloc a Madrid a l’hotel Puerta de Amèrica, va arribar després de dos dies d’intensa activitat pels 49 sumilleres que van obtenir una plaça per a la final del certamen. Després de diferents proves classificatòries, 9 d’ells van ser seleccionats per participar en l’última i definitiva prova, 5 copes negres a analitzar només per l’olfacte.

En aquesta ocasió, els vins continguts en les mateixes eren: un Blanco Pierre Frick Riesling 2007 (Alsàcia); un Negre Duratón Malbec 2007 (Ribera del Duratón), un Negre Sis Cinquena Reserva 2008 (DOC Douro); un Tequila Reposat Patró; i un Brandy 1866 Gran Reserva.

En el segon lloc de la classificació i com a guanyador del Premi Torres al Millor Servei i Harmonia va quedar Eduard Solá Perecaula, de Vins i Licors Grau a Girona. En el tercer, Rafael Moreno Dominguez, d’El Corte Inglés a Múrcia.

Entre els finalistes van quedar altres dos barcelonins: Carlos Puñet, de Tratoría Cosi, i Jordi Carrascosa de Torres Viure.