Articles de l'ACGN

Peixos d’alt valor gastronòmic al tram final de l’Amazones, Brasil

Per gener 6, 2013febrer 18th, 2021Sense comentaris

Al llarc de les meves escales navegant per l’amazonia, he tingut l’ocasió de degustar els mes apreciats peixos d’aquest riu.

De Santarem a Manaus, la experiència es molt mes positiva que al Perú (Ikitos), a on els peixos son insípids, petits i plens d’espines.

Destacaré una menja excepcional, possiblement sols comparable al “capi-te’n”, gran peix blanc del delta interior del Níger, o una mena de llobarro d’aigua dolça, de carn dura com una rascassa, al llac Atitlan, Guatemala.

Les fotografies l’il·lustren, com a producte estrella, al mercat del peix de Manaus, es la peça de ventresca davant la bascula i al plat son les custelletes, es tracta d’un mamífer.

No dic la espècie, per que figura que està protegida, però les millors parades en tenen a la vista de tot hom. Las costelletes semblen de porc, però la espina es molt mes fina i la carn saborosa amb una altíssima proporció de greix, superior a la d’una ventresca de tonyina vermella del meditarà.

Realment interessant.

Miquel Brossa

Nadal 2012