Uncategorized

PREMIS DE GASTRONOMIA DE L’ACADÈMIA 2012

Per desembre 14, 2012febrer 18th, 2021Sense comentaris

FERRÁN ADRIÁ I JOSEP MONJE INGRESSEN A L’ACADÈMIA CATALANA DE GASTRONOMIA

L´Aligué de Manresa, Restaurant de l’Any

El passat Dimecres la Acadèmia Catalana de Gastronomia, que presideix Joan Ras, va celebrar el seu anual sopar de Nadal al restaurant Via Veneto de Barcelona.

En el marc d’aquest emblemàtic restaurant, els Acadèmics van incorporar a dos nous membres, Ferrán Adriá, el qual presenta sobrats mèrits gastronòmics a nivell nacional i internacional i Josep Monje, destacada figura de la restauració local i nacional. Tots dos han contribuït significativament a situar la gastronomia de Catalunya en el lloc de privilegi que avui ocupa.

La Acadèmia ha aconseguit així reunir al seu si a un elevat nombre dels personatges gastronòmics més representatius del moment, Ferrán Adriá, Carles Gaig, Josep Monjo, Joan Roca i Carme Ruscalleda, constituint-se en un espai d’intercanvi d’idees i opinions entre professionals i gastrònoms.

El sopar a Via Veneto va ser precedit per una visita a l´exposició de Ferrán Adriá al Palau Robert, guiada per ell mateix.

Com cada any, durant el Sopar de Nadal es van anunciar els Premis Nacionals de Gastronomia 2012, que concedeix la Acadèmia Catalana.

Premi al restaurant de l’any: Aligué de Manresa
Premi al cuiner jove: Victor Quintillà (Restaurant Lluerna)
Premi a la cuina del emprenedor: Jose Mª Parrado (Bar Cañete)
Premi al professional de l’any: Jaume Tàpies (President Relais & Chateaux )
Esdeveniment gastronòmic de l’any: Banc dels Aliments
Premi especial de l’Acadèmia: Juli Soler
Premi especial a títol pòstum a Pau Albornà

L’Acadèmia farà lliurament dels guardons el proper mes de maig del 2013.

Amb l’atorgament d’aquests Premis Nacionals l’Acadèmia Catalana de Gastronomia vol fer públic el reconeixement als guardonats per la seva tasca i trajectòria en l’àmbit de cadascun dels apartats establerts. A més, aquests Premis Nacionals de Gastronomia constitueixen un important mitjà de divulgació de les finalitats i el compromís que aquesta acadèmia té amb la cuina catalana, patrimoni cultural del nostre país, la identitat de la qual s’ha de preservar, recolzar, impulsar i divulgar.