Articles de l'ACGN

PREMIS DE L´ACADEMIA 2013

Per desembre 13, 2013febrer 18th, 2021Sense comentaris

RAMON FREIXA, premiat Restaurant de l’Any per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia

 Barcelona, 13 de desembre de 2013.- Un any més, el Restaurant Via Veneto de Barcelona ha acollit ahir la proclamació dels Premis Nacionals Anuals de Gastronomia que l´Acadèmia atorga  aquells cuiners, restaurants, professionals o institucions relacionades amb el món de la gastronomia catalana, que al llarg de l’any han destacat més en cadascun dels apartats següents: millor restaurant, millor cuiner jove i emprenedor, millor professional, millor esdeveniment gastronòmic i premi especial de l´Acadèmia.

Al llarg de l’any els Acadèmics han emès els seus vots amb el següent resultat final:

PREMI AL RESTAURANT DE L’ANY: RAMON FREIXA (Cuiner: Ramón Freixa)

Situat al madrileny Barri de Salamanca, l’Acadèmia premia al restaurant RAMON FREIXA per la seva impecable trajectòria, avalada per l’experiència i professionalitat del barceloní Ramón Freixa. Tècnica, producte i sentiment són els tres pilars que defineixen la seva honesta cuina, que combina de manera prodigiosa tradició i avantguarda, tècnica i expressió creativa

PREMI AL CUINER JOVE I EMPRENEDOR: HARRY WIEDING I NICO CABAÑAS (Restaurant: Sant Pere del Bosc)

Els premiats comparteixen guardó en la categoria del Cuiner Jove i Emprenedor, per les seves reconegudes trajectòries.

El xef Harry Wieding és molt perfeccionista i selecciona sempre els millors productes del mercat, és un ideòleg dels harmonies i creador de noves formulis i conjuncions, amb gran sentit i èxit. La seva cuina és moderna, creativa i captivadora.

El propietari, en Nico Cabanyes, cuida atentament als clients i el menjador. El servei és esmerat, els taules molt ben parades, i mereix especial atenció el servei del vaig veure, sent un lloc ideal per gaudir una llarga sobretaula.

Per tot això l’Acadèmia els reconeix amb aquest guardó.

PREMI AL PROFESSIONAL DE L’ANY: FERRAN CENTELLES (Sommelier)

L´Acadèmia reconeix la professionalitat de qui ha estat primer Sommelier del Bulli durant molt de temps. En Ferran atualment contínua el projecte d´ “el Bulli Foundation” amb en Ferrán Adriá. És un home senzill, afable, intel•ligent i molt bon comunicador que ha rebut nombrosos premis i reconeixements i que aquest any ha estat anomenat Delegat a Espanya dela Jancis Robinson, famosa crítica de vins anglesa. 

PREMI AL ESDEVENIMENT GASTRONÒMIC DE L´ANY: MERCAT DE MERCATS 

Complim ja la 4a edició d´aquest esdeveniment que té lloc a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona durant un cap de setmana d’Octubre, propiciat per l’Ajuntament de Barcelona, i que  aquest any ha augmentat el 5% el número de visitants, que ha estat de 260.000 persones. L´Acadèmia reconeix i recolza aquest esdeveniment que considera clau per promocionar i motivar als professionals, impartint i fent difusió de la cultura i la qualitat gastronòmica, amb el seu senti mes ampli,  a tots els consumidors.

PREMI ESPECIAL DE L’ ACADÈMIA CATALANA DE GASTRONOMIA: SECCIÓ DE FILOSOFIA I CIÈNCIAS SOCIALS DEL INSTITUT D’ESTUDIS CATALANS.

La Secció de Filosofia i Ciències Socials de l´Institut, que és una corporació acadèmica, científica i cultural que té per objecte la recerca científica en tots els elements de la cultura catalana, fou creada al 1968 amb el desig de cultivar la recerca en determinades àrees científiques, com la antropologia, ciències de la comunicació, dret, economia, filosofia, geografia, pedagogia i sociologia.  En els darrers anys ha establert una col·laboració amb l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, que s’ha concretat en l’organització i desenvolupament de diversos actes al voltant de la gastronomia, en les seves vessants culturals i econòmiques. Per tot això, l´Acadèmia ha decidir conceder-li el Premi Especial 2014.

L’Acadèmia farà lliurament dels guardons el proper mes de maig del 2014.

Amb l’atorgament d’aquests Premis Nacionals l’Acadèmia Catalana de Gastronomia vol fer públic el reconeixement als guardonats per la seva tasca i trajectòria en l’àmbit de cadascun dels apartats establerts. A més, aquests Premis Nacionals de Gastronomia constitueixen un important mitjà de divulgació de les finalitats i el compromís que aquesta Acadèmia té amb la cuina catalana, patrimoni cultural del nostre país, la identitat de la qual s’ha de preservar, recolzar, impulsar i divulgar.