Articles de l'ACGN

PREMIS DE L´ACADEMIA CATALANA DE GASTRONOMIA

Per maig 6, 2014febrer 18th, 2021Sense comentaris

XII Edició del Lliurament dels Premis Nacionals Anuals de l´Acadèmia Catalana de Gastronomía, celebrada ahir dilluns 5 de maig, a les 20:30 hores, al Mercat de la Concepció de Barcelona.

Ahir a la nit, a les instal·lacions del Mercat de la Concepció de Barcelona, va tenir lloc el lliurament de Premis Nacionals de Gastronomia 2013, que cada any concedeix l’Acadèmia Catalana i que reconeix a aquells cuiners, restaurants, professionals o institucions relacionades amb el món de la gastronomia catalana, que al llarg de l’any han destacat més en cadascun dels apartats següents: millor restaurant, millor cuiner jove i emprenedor, millor professional, millor esdeveniment gastronòmic i premi especial de l´Acadèmia.

Amb l’assistència de 135 persones, els assistents van gaudir d’un sopar servit pels alumnes de l’Escola d’Hostaleria de Sant Pol de Mar de Barcelona.

Paco dela Rosa Torelló, va ser el mestre de cerimònies d’una emotiva celebració en la qual van fer lliurament dels guardons les següents persones: Joan Ras, President de l’Acadèmia, Artur Carulla, membre de l´Acadèmia, l´ Hble. Conseller d’Agricultura Josep María Pelegrí, l´ Hble. Conseller de Justícia, Germá Gordò, i l´ Excm. Alcalde de Barcelona, qui ha presidit l’acte.

Al llarg del sopar, es va anunciar per part del Conseller de Justícia, la creació de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, com a corporació pública creada per Decret que neix per promoure, divulgar i protegir la cuina i els activitats gastronòmiques dels diferents comarques de Catalunya,  i es va destacar per part del Excm. Alcalde i l´Hble. Conseller d’Agricultura la importància i el valor de lagastronomia com motor de l’economia i cultura del país, manifestant el seu suport a l´Acadèmia.

El guardonat Josep González-Agàpito, també va realitzar un elogiat discurs en nom de tots els premiats. 

1.- RESTAURANT DE L´ANY: RAMON FREIXA (Madrid). Guardó lliurat pel President de l´Acadèmia, Joan Ras.
2.-CUINER JOVE I EMPRENEDOR. Guardons lliurats per l´Acadèmic Artur Carulla:  Cuiner Jove, Harry Wieding i Emprenedor, Nico Cabañas. Restaurant Sant Pere del Bosc de Lloret de Mar. 
3.- PROFESSIONAL DE L’ANY. Guardó lliurat pel Hble. Conseller de Justícia, Germà Gordò: FERRAN CENTELLES, Sommelier.
4.- ESDEVENIMENT GASTRONOMIC DE L’ANY. Guardó lliurat pel Hble. Conseller d´Agricultura, Josep María Pelegrí. MERCAT DE MERCATS.
5.- PREMI ESPECIAL DE L’ACADÈMIA. Guardó lliurat pel Excm. Alcalde de  Barcelona, Xavier Trias:  SECCIÓ DE FILOSOFIA I CIÈNCIAS SOCIALS DEL INSTITUT D’ESTUDIS CATALANS.