Articles de l'ACGN

Quan menjar amb forquilla és un plaer

Per febrer 27, 2012febrer 18th, 2021Sense comentaris

Carrer Pere IV, Rambla del Poble Nou, un lloc poc freqüent per obrir un restaurant. Un local molt petit, lloc per a uns 20 comensals, una barra a l’entrar i cap decoració. Però una agradable sensació de netedat i ordre que dona la pintura blanca de les parets  i les taules perfectament disposades.
Com de costum en aquestos restaurants un sol cambrer i una persona a la cuina. Carta i menú. El menú 30€, dos primers, dos segons i postres inclou aigua i copa de vi. No inclou l’IVA,  el que per a mi és un error. Hem de aconseguir que els preus de les cartes i menús ho incloguin tot, IVA, pa i tots aquestos suplements absurds que s’han inventat. El menú ha de ser per a tota la taula. Tampoc entenc per què.
La carta, 5 primers i cinc segons. Es recomana demanar els postres, que semblen atractius, en començar. De nou preus sense IVA i amb un suplement de pa. El cambrer anuncia dos plats fora de carta i, molt bé, diu el preu de ambdós plats. Ja està bé de anunciar plats que generen sorpreses en el compte aprofitant-se de la natural timidesa del client de preguntar el preu davant dels seus convidats.
Avui els plats fora de carta són cloïsses amb salsa (15€ ) i arròs amb tòfona (30€)
Bé les cloïsses, molt bé unes croquetes i perfecta una amanida de carxofa amb parmesà.
La carta de vins ofereix una llista variada de vins catalans i de la resta d’Espanya amb dos incursions franceses a preu molt raonable.
Calamars planxa amb aire de la seva tinta, peus de porc desossats cruixents amb morcilla i puré de moniato i garrí cruixent amb piquillos. Tres segons de molt bona presentació al plat i cocció perfecta, servits amb rapidesa i simpatia.
Malgrat la falta de decoració i les reduïdes dimensions del local, hi ha un agradable silenci, cosa poc habitual en aquest tipus de restaurants.
Racions molt abundants, probablement massa, que no ens van deixar gana per degustar els postres, que eren prou suggerents.
Tot plegat quatre persones, amb dues ampolles de vi, 45€ per cap. Tenint en compte la qualitat de la cuina, però la absència de postres, una acceptable relació qualitat preu.
Definitivament La Forquilla ( Pere IV 210 93 300 79 80 )un lloc recomanable i segur que per tornar-hi.
Joan Ras
Febrer 2012