Actualitat gastronòmicaBiblioteca

Reinventar la Cocina: Ferrán Adriá un viaje incesante por la gastronomía

Per juliol 11, 2011Sense comentaris

Es tracta de la primera i única biografia, no solament completa sinó exhaustiva, escrita fins avui sobre el considerat com a millor cuiner del món, Ferran Adrià (1962). Una mirada propera a la seva sorprenent carrera i al seu enorme impacte al món de la gastronomia que ha suposat una veritable revolució culinària internacional.

El seu autor és Colman Andrews, escriptor nord-americà, comentarista i crític gastronòmic, conegut especialment per ser un dels fundadors de la prestigiosa revista SACEUR, de la qual també va ser redactor cap. Actualment publica regularment una columna en la revista Gourmet.

Andrews, a més d’amic personal d’Adrià des de fa molts anys, està considerat com un dels principals experts en cuina espanyola, en particular de la gastronomia catalana.

Una dècada de converses
El nou llibre, “Reinventar la cocina: Ferran Adrià, un viaje incesante por la gastronomía” revela a través d’una dècada de converses amb Adrià, tots els detalls de la seva biografia des dels seus començaments com a cuiner durant la realització del servei militar, fins al seu èxit sense precedents en elBulli, en la localitat de Roses.

A més d’aprofundir, amb noves dades, en la realitat sobre l’anunci del tancament de elBulli en 2011 i la intenció de reobrir-ho dos anys després sota un concepte completament diferent, com a Fundació. Segons declarava recentment el propi autor, “el llibre pretén ser interessant fins i tot per qui no hi hagi sentit parlar mai de Ferran Adrià”.

“Reinventar la cocina: Ferran Adrià, un viaje incesante por la gastronomía”
Autor: Colman Andrews
Editat per: Phaidon Press Limited. 2011
240 pàgines. En castellà
24,95 €

Font: diariodegastronomia.com