Trobades gastronòmiques

Restaurant Miramar, Llançà

Per novembre 13, 2014febrer 17th, 2021Sense comentaris

PACO PÉREZ
MIRAMAR
LLANÇÀ, 1939

El passat dimecres, 5 de novembre, alguns membres de la Acadèmia i part dela Taula Directiva vam tenir el plaer de visitarel Restaurant Miramar que es troba aLlançà, del xef Paco Pérez.

Aprofitant que aquest any 2014, Miramar celebra el seu 75è aniversari, l’Acadèmia no podia deixar perdre l’oportunitat de gaudir d’una experiència gastronòmica com la que ens va fer viure en Paco i el seu equip humà.

Miramar i Paco Pérez no poden entendre’s sense tot allò que els envolta i que els dóna sentit. Incrustat en el Cap de Creus, el punt més oriental dela Península Ibèrica, el Mediterrani banya a Llançà, un petit nucli d’origen pescador, onPaco Pérez ha crescut.

Al centre del passeig marítim de Llançà es va aixecar l’Hotel Miramar, senzill i acollidor. Un negoci familiar en el qualPaco Pérez ha desenvolupat tot el seu talent fins a convertirel restaurant en una referència mundial. Està a peu de platja i les seves vidrieres de punta a punta de la sala permeten al comensal gaudir d’unes vistes sensacionals.

Però la influència de l’entorn no només es deixa notar ala sala. També en la cuina, en la qual el xef ens transforma aquest mar i aquesta naturalesa en unes bocades d’avantguarda pura. Productes d’altíssima qualitat que procedeixen d’un entorn ideal, que Paco Pérez busca i coneix a la perfecció.

Per aquell dia assolellat que vam poder gaudir a Llançà, en Paco ens va oferir un menú degustació ple d’originalitat i bon gust.

 SAC DE BLAT DE MORO I “CHILITOS”

CRONUT

GARRÍ AMB PIPES

Cava,  Gran Claustro de Perelada, Gran Reserva Especial  75ª Aniversari de la fundació d’aquest restaurant.

 L’HORTA….

FIGA, MADUIXA, PATATA ROSTIDA, MONIATO “PIQUILLO”, GINGEBRE GINGEBRE GINGEBRE

PASTANAGA

ANGULES D’HORTA

 LLAGOSTÍ BANGKOKKOKOTXA

ANGULES AL PIL-PIL AMB OUS DE GUATLLA

TONYINA, ROVELL D’OU I JOCS ASIÀTICS

GNOCCHI DE PATATA I TARTUFO BIANCO D’ALBA

ARRÒS D’OU DE REIG

ESCÓRPORA AMB EL SEU SUC, ESPARDENYES, ROVELLÓ I PEBRE

Blanc,  Terra Remota 2013, de Sant Climent de Sescebes ( Alt Empordà), garnatxa blanca, chardonnay i chenin blanc.

Negre,  Gresa 2008, de Campmany (Alt Empordà), lladoner (garnatxa) i samsó (carinyena), 18 mesos de roure francès.

 CRÈME BRULÉE
DALÍ

Blanc dolç,  Marcel Deiss 2012, Alsacia, gewurztraminer, collita tardana.