Actualitat gastronòmicaRestaurants

Restaurant Topik al Japó

Per setembre 4, 2013Sense comentaris

L’equip del Topik, Adelf Morales i Eva Mele, ha pogut desa rollar definitivament aquest més d’agost el seu nou projecte al Japó, país al qual s’han desplaçat per a poder controlar en persona aquest projecte, en concret a la ciutat de Maebashi, Gumma, on han obert al costat del senyor Inoue un bar de tapes anomenat Bar de Camel España, amb capacitat per a quaranta persones.

Durant aquest temps han creat la carta com lo referent al servei a la sala. La carta de vins s’anirà ampliant de mica en mica: en aquests moments consta de poques referencies, entre elles gran nombre de sakes de la regió de Gumma. Ha estat una experiència molt positiva per al Topik, i s’han fet plats com el caneló fred de paper d´arròs, ventresca i samfaina, la cua de bou al vi negre i soja, la coca de sardina marinada amb vinagre d´arròs i foie, les cloïsses amb salsa verda de sake o els txipirons plens de butifarra. L’apartat d´arrossos és molt ampli, arrossos tan caldosos com a secs i fideuàs. També ha servit per aprendre noves tècniques i plats per a incorporar a la carta del Topik.

Tot el funcionament del restaurant així com les receptes s´aniran controlant vàries vegades per setmana a través de videoconferència i e-mail.