Articles de l'ACGN

Restaurante DIVERXO, recent tres estrelles Michelin

Per febrer 20, 2014febrer 18th, 2021Sense comentaris

He tingut el privilegi, juntament amb la meva esposa, de disfrutar un àpat al Restaurante DIVERXO de Madrid.

Amb una entrada al local discreta, una acollida molt amable, et trobes amb una decoració minimalista, agradable i al mateix temps atrevida, el detall de porquets amb ales negres, per tot arreu, et sorprèn.

Immediatament, prèvia invitació a una copa de cava català, et mostren la carta dels plats. Primera sorpresa, amb una proposta de 17 plats, t’en assenyalen 9, postres inclosos.

El títol d’aquesta proposta és LA COCINA DEL PAÍS DE NUNCA JAMÁS – EL MENÚ DE PETER PAN I WENDY…

En un escrit que et donen apart, t’expliquen la filosofia del DIVERXO. Et parla d’un món màgic, un món d’imaginació i fantasia. Et parla també de “platos lienzo” i, efectivament, quan et porten el primer plat, comprens la definició del LIENZO.

Els plats, unes peces de cerámica de 40×30 aproximadament, completament planes, mostren un assortit de productes, salses, pigments que són verdaderes obres d’art abstractes, algunes acabades pels mateixos cambrers in-situ.

És difícil, diferenciar les excelències d’un plat a l’altre, són extraordinaris, de gust, de textures i de presentació.

Per destacar-ne algún, unes cocotxes de lluç amb una suau crema de foie. Un altre, un llobarro amb pebrots i ou de periquita amb granitzat de tomàquet.

Sincerament, les sensacions que gaudeixes al DIVERXO, són úniques, poques vegades a la vida, i n’he viscut unes quantes, ens ha impressionat i sorprès tant, una experiència gastronòmica com aquesta.

Per acabar, el personatge DAVID MUÑOZ, és una altra història. Amb la imatge d’un nen entremaliat, coneixes una persona simpatiquíssima, humil, i quan te’n vas,tens la sensació d’haver participat en un joc.

Val la pena.

L’adreça és C/ Pensamiento 28, 28008 Madrid. Telèfon 915 700 766.

PASQUAL ROCA I RIERA
Acadèmia Catalana de Gastronomia