Articles de l'ACGN

Sopar a SUCAPA

Per gener 20, 2012febrer 18th, 2021Sense comentaris

Tenia molt d’interès en anar al SUCAPA, que va rebre una molt bona crítica de Pau Arenós.

Dissabte a la nit vaig conèixer a Mireia, propietària amb l’Edgar del restaurant SUCAPA (Sucarrats i Palau). El local és petit, una dotzena de taules, decoració espartana, com la majoria de locals que comencen i en un carrer poc transitat de L’Hospitalet de Llobregat. La típica combinació que fa que per sobreviure la cuina sigui l’única arma. En el cas del SUCAPA aquesta arma es prou potent.

Al migdia una carta de picar i arrossos, amb un menú d’11€. He de tornar-hi per provar els arrossos. A la nit una carta amb una desena de primers i una dotzena de segons repartits entre carns i peixos ( tots fresquíssims segons la Mireia). El plats oscil·len entre 9 i 12 € i es poden acompanyar d’una carta de vins molt limitada amb preus entre 12 i 20€.

Vam provar un foie fet per ells acompanyat de maduixes extraordinari, seguit d’un carpaccio tebi de peus de porc amb botifarra negra que deixava ganes de repetir. A continuació uns fideus japonesos amb verdures que no ens van impressionar i un rissotto de carxofes i Idiazabal (bona idea l’Idiazabal per sortir dels típics italians que els nostres formatges milloren) que em va semblar massa caldós. Li faltava cremositat.

Com a segons ens varem decantar per un cap i pota molt bo, un bacallà amb romesco i calçots arrebossats, de gran qualitat tant en els ingredients com en la cocció, uns ous trencats amb patates, ben presentats però amb algun problema de cocció i uns calamarsons a la planxa amb carxofes i pernil, en que l’abundància de pernil emmascarava els sabors del plat.

Tot això ho varem acompanyar amb dues ampolles de Salomé 2008 del Montsant.

El servei, una sola persona, cambrera cum sumiller, és eficient i ràpid. Obre de dimarts a diumenge al migdia i de dijous a dissabte a la nit, des de fa dos anys i amb prou èxit. Dissabte al vespre era ben ple.

En resum un lloc recomanable, sense glamour, amb una bona qualitat de producte i cuina, amb alts i baixos segons els plats, però amb els ingredients humans a la cuina per mantenir una línia ascendent.

Autor: Joan Ras

 
SUCAPA
Riera de la Creu 9
L’Hospitalet de Llobregat
93 180 37 53