Articles de l'ACGN

Tast de vi procedent de ceps cultivats a 1.450m

Per maig 14, 2013febrer 18th, 2021Sense comentaris

Hem tastat VI PROCEDENT de CEPS CULTIVATS a 1.450 m. al terme d’Olopte a la Cerdanya.

 Felicitats a la “Associació Gastronòmica del Pirineu” per aquesta interessant iniciativa. Les vinyes són al costat de la carretera de Ger a Meranges. El terreny és rigorosament orientat a sud. Han estat plantades el 2009 amb ceps recuperats de varietats ancestrals Mone i Aremon.

Som davant de les primeres produccions.

Hem obert per tastar-la una de les setanta-dues ampolles aconseguides a través de la collita 2012. Bàsicament, hem d’afirmar que de moment és, més que res, una curiositat. Altres han plantat vinyes al terme de Girgol, més a munt de Meranges a cota 1.700, la vinya més alta d’Europa i possiblement del món. És molt més complicat aconseguir producció que a Olopte. Aquí el fracàs ve donat per glaçades de primavera, quan els brots tendres comencen a sortir. Enguany aparentment ha passat el perill i esperen una collita interessant.

El vi és suau, rodó i ben fet. A cura de la reconeguda enòloga Sara Perez. Es manifesta clarament per l’alçada.

Miquel Brossa