El dimecres 18 d’octubre de 2023, l’Acadèmia va organitzar una trobada gastronòmica al restaurant Oria, dels xefs Martin Berasategui i Xabi Goikotxea. El restaurant Oria es troba en el lobby de l’Hotel Monument situat en el Passeig de Gràcia de Barcelona.

La cuina d’Oria és la unió del millor de la cuina basca i de la catalana. Una de les passions que ens uneix als gastrònoms catalans i bascos és el nostre amor pels bolets, per recollir-los, per cuinar-los i per compartir-los amb bons amics.

Per això en aquest mes d’octubre els bolets són els protagonistes d’aquesta trobada de l’Acadèmia. Xabi ens va confeccionar diferents elaboracions amb els millors fongs que apareixen en aquestes dates. Els vins triats pel maître Zoltan Nagy també ens mantenen en els nostres dos territoris amb algunes propostes originals. Molts recordem els àcids xacolís que es bevien fa anys. Vàrem provar un xacolí negre que ens va fer reflexionar. La resta van ser una excel·lent representació de les dues terres, la Mediterrània i l’atlàntica.

La cuina basca té les seves arrels en el mar i en la terra, en la cuina ancestral de les Amá i en les trobades en els Txocos. Martin i Xabi beuen d’aquestes fonts per a oferir una proposta singular molt personal que sens dubte es va poder apreciar en aquest àpat.

Es va comptar amb la presència del xef Martín Berasategui que conjuntament amb l’acadèmic Ignacio García-Nieto van dur a terme la tasca de Brigadiers.

Descarrega el PDF del programa