El 17 de juliol de 2024, L’ACGN va organitzar una activitat de gastronomia sostenible coordinada per l’Acadèmica Elena Yepes, on es va gaudir d’un dinar elaborat per dos cuiners que apliquen la sostenibilitat als seus plats amb una visió integral, més enllà de la tendència i moda actual.
En Xavier Pellicer, recentment guardonat amb el Premi Nacional de Gastronomia d’Autor 2024, amb una àmplia trajectòria de més de quaranta anys davant els fogons, que va obrir el seu menjador per a elaborar un menú exclusiu, a quatre mans, amb el cuiner Andrés Torres.
Andrés Torres és un autodidacte a la cuina, recentment guardonat amb el Basque Culinary World Prize 2024 que distingeix als cuiners amb iniciatives transformadores. L’Andrés Torres, a la seva finca i restaurant Casa Nova, aplica les pràctiques de sostenibilitat que ha après a les comunitats d’arreu del món on Global Humanitària, l’ONG que presideix i que va fundar fa més de trenta anys, desenvolupa tasques humanitàries.
La degustació va ser maridada amb una selecció especial de vins naturals i biodinàmics del Penedès.