RESTAURANTE EKSTEDT,  Estocolm,  3 d’abril 2015.
Una estrella Michelin, el seu Xef GUSTAF OTTERBERG, jove i amb un equip molt dinàmic i jovenet. El restaurant es casi ecològic, només utilitza com combustible fusta de roure, per tant es una manera de cuinar com abans, a la antiga. Les coccions perfectes i amb notes sempre fumades. La decoració del local tota de fusta, buscant el estil rústic suec, sent força acollidora.

Parlant amb el Xef amb diu que es va inspirar abans d’obrir amb el Asador Etxebarri, Atxondo-Bizcaia, Victor i Patricia, força coneguts per la nostre Acadèmia.

Vàrem fer un menú de quatre plats, 110 €/pers., amb IVA, però sense vins.
Aperitiu: petita pizza amb espinacs.
Primer: puré de poma amb filaments de pell torradeta de coll de porc i chips de sang.
 
Segon: llenguado servit damunt d’una teula de fusta carbonitzada que acaba de coure el peix, amb la seva guarnició.

Tercer: magret d’ànec, fet cinc hores al forn de llenya, servit amb una cubeta de marbre de dos nivells, i al inferior desprès de acabar el superior, trobes el seu foie amb carbassa i et serveixen al moment damunt un caldo d’ànec concentrat molt oportú.

Postres: gelat de vainilla amb chips de roses i petits donuts per escurar el plat.

VINS:

Sauvignon blanc, Domaine Philippe Gilbert, 2012. D.O. Menetou-Salon, tocant a Sancerre, (Val de Loire), biodinàmic, 13,5º.
Excel·lent, suau, untuós i grans sensacions.
Syrah, Le Pousser, 2011, Sta, Cruz (Sur de San Francisco, California), 13º.
Marcant acidesa per la carestia de sulfurós al ser biodinàmic, poca estructura, podria ser una mencía de la Ribeira Sacra (Lugo), un gamay del Beaujolais o un barbera d’Alba del Piamonte.
De postres, una mena de mistela dolça de sidra, BRÄNNLAND ISCIDER.
En definitiva, un restaurant únic, diferent, original i amb unes qualitats gratament sorprenents.
Josep Casas, Vicepresident.