Uncategorized

XI EDICIÓ DELS PREMIS DE L´ACADEMIA CATALANA DE GASTRONOMIA

Per maig 13, 2013febrer 18th, 2021Sense comentaris

XI EDICIÓ DEL LLIURAMENT DELS PREMIS DE GASTRONOMIA QUE ATORGA L´ACADÈMIA CATALANA DE GASTRONOMIA

El passat dijous 2 de maig, al Palau de la Generalitat de Barcelona, es van lliurar els guardons dels prestigiosos Premis de Gastronomia que atorga l´Acadèmia, com a reconeixement de la labor dels millors cuiners, restaurants i professionals de Catalunya.

Durant l’acte, presidit per la Vicepresidenta del Govern de la Generalitat, la Hble. Sra. Joana Ortega, el President de l´Acadèmia Joan Ras, i el Director General d´Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, es va guardonar a les següents persones i entitats per la seva tasca durant l´any 2012:

Restaurant de l’any:    Aligué, de Manresa
Cuiner jove de l´any:   Víctor Quintillà (Lluerna)
Cuina del Emprenedor de l´any:   José Mª Parrado (Bar Cañete)
Professional de l’any:    Jaume Tàpies (President Relais & Chateaux )
Esdeveniment Gastronòmic de l’any:    Banc dels Aliments
Premi Especial de l’Acadèmia:    Juli Soler
Premi Especial a títol pòstum:    Pau Albornà

Durant l’acte es va celebrar un emotiu homenatge a Carlos Gaig per la seva trajectòria i a Joan Roca pel nomenament del Celler de Can Roca com a restaurant número 1 del món, nomenat 3 dies abans a Londres.

Finalitzat l’acte de lliurament els assistents van gaudir d’un sopar preparat per Jordi Cruz (Restaurant Àbac), els germans Roca (Restaurant Celler de Can Roca),  Paco Pérez (Restaurants Miramar i l´Enoteca), Nandu Jubany (Restaurant Can Jubany), i els germans Torres (Restaurant Dos Cielos).

Amb l’atorgament d’aquests Premis, l’Acadèmia Catalana de Gastronomia vol fer públic el reconeixement als guardonats per la seva tasca i trajectòria en l’àmbit de cadascun de les categories establertes. A més, aquests Premis de Gastronomia constitueixen un important mitjà de divulgació de les finalitats i el compromís que l´Acadèmia té amb la cuina catalana, la identitat de la qual s’ha de preservar, recolzar, impulsar i divulgar.