Sopar dels caçadors de Bolvir

Els membres de l’Associació de Caçadors de Bolvir; Pepi Pujol, cuinera; amb l’alcalde, Bartomeu Baqué; i Rosa Mayordomo

En termes gastronòmics, el cap de setmana del 19 i 20 de novembre va ser d’allò més estimulant a la Cerdanya, amb caça de muntanya i naps com a protagonistes. Anem per parts. Dissabte 19 de novembre es va celebrar a Bolvir, a la Baixa Cerdanya, el popular Sopar dels Caçadors. L’Associació de Caçadors de Bolvir, que presideix Salvador Bertran, va ser l’amfitriona, i va oferir un magnífic sopar que es va celebrar al local social del poble.
El cabirol havia estat prèviament netejat, acuradament dessagnat, esquarterat, i curat amb aigua i vinagre abans d’arribar a la cuina de Pepi Pujol, gran especialista en la cocció de caça, cuinera de La Solana de Bolvir.

Dues cassoles amb cabirol

Les dues cassoles amb el cabirol cuinat

Ens va presentar dues cassoles espectaculars que van estimular tant olfactivament com visual als expectants comensals, entre els quals hi havia habitants del poble i tots aquells visitants que van voler gaudir de tan memorable ocasió.
El civet de cabirol va tenir com característica aromàtica i cromàtica el pebrot dolç en pols (pimentón de la Vera), i, com a punt d’acompanyament, llenegues dels boscos de la comarca.

Escudella barrejada i talls de cabirol

Escudella barrejada i talls de cabirol

El plat entrant va ser una escudella clàssica, aromatitzada amb seguí, que va ser repetidament degustada. Ara, fins al proper any, i que la caça sigui generosa.
Jornada de cuina amb naps
L’endemà, diumenge 20 de novembre, es va celebrar a Ger la XXVI Mostra de Cuina popular amb naps de Cerdanya. L’acte va comptar amb la col·laboració de les Mestresses de Casa de Ger i de l’associació Cuina Pirinenca de La Cerdanya.
Aquest dinar de germanor va tenir una primera entrada amb els plats elaborats per Cuina Pirinenca, i van ser servits a taula per una quadrilla de cambrers concentrats i molt eficients.

Tió amb naps a la XXVI Mostra de Cuina popular amb naps de Cerdanya

Montserrat Carrera amb el seu tiró amb naps

Els segons plats estaven exposats de manera que els assistents poguessin apreciar la varietat de l’oferta de les Mestresses de Ger. Tots els plats havien d’utilitzar el nap de Cerdanya en la seva elaboració.

Cérvol amb naps i castanyes a la XXVI Mostra de Cuina popular amb naps de Cerdanya

Montserrat Vilaró amb el seu cérvol amb naps i castanyes

Aproximadament uns 500 comensals van omplir el poliesportiu de Ger. Ningú va quedar amb gana: gran varietat per part de les Mestresses, i grans cassoles per part dels diferents restaurants que van participar en l’acte.
Un cap de setmana gastronòmic ben complet i tot un èxit en la promoció de la gran cuina ceretana.