Articles dels AcadèmicsRestaurants

¡És la primera taula d’aquesta nit en la que em contesten en català!

Quan en un restaurant de Catalunya el maître et diu aquesta frase ja pots tremolar. Les probabilitats són que has caigut en un xiringuito de menjar ràpid per a turistes. Però no als Tinars de Llagostera(www.elstinars.com 972 830 175)

Els Tinars és un lloc freqüentat per estrangers, i nacionals, que busquen un magnífic restaurant de cuina excel·lent i servei professional i eficaç.

Malgrat la seva situació a molt pocs metres de l’autovia, el local decorat amb gust, tot en blanc, té un aire de tranquil·litat, elegància i pau, a la que contribueix un local molt gran dividit en diverses àrees i un nombrós servei que evita sensacions de nervis. El personal rep amb gran cordialitat i  porta cartes i aperitius amb gran rapidesa. Un gaspatxo i unes torrades acompanyades de tomàquet i olivada fan agradable la dura tasca d’escollir entre una llarga llista de plats i una encara més llarga de vins.

L’oferta és llarga però interessant, després de ½ racions de entrants per picar, predominen els primers de marisc, llamàntol, gambes de Palamós, arrossos i pastes. Em va sorprendre que les opcions de peix en segons plats fossin limitades, rap, llobarro, bacallà i turbot. Segur que respon a un estricte control de qualitat que només permet oferir el peix que sigui realment fresc.

Curiosament la casa estableix una recomanació de vins amb el criteri de bona relació preu qualitat. És un sistema que hauria de servir d’exemple en molts altres llocs que usen la carta de vins per abusar de la clientela en multiplicar els preus de botiga per factors de tres y quatre.

Amanida de bacallà esqueixat, amanida de verduretes i amanida de peu de porc cruixent amb tallarines de calamar van ser uns primers molt ben presentats, fets amb productes de primera en el seu punt de frescor.

Bacallà amb pil pil, uns grans ravioli de patata i gamba i un curiós canaló amb molta pasta farcit de formatge i acompanyat de llobregant ( pot ser que amb un excés de formatge ) van arrodonir un gran sopar, que vàrem acompanyar de Missenyora 2009 de la Cooperativa L’Oliva de Vallbona de les Monges.

Especial menció mereix un personal de gran professionalitat, que serveix amb eficàcia i rapidesa,sense en cap moment molestar ni interrompre converses. Alguns d’ells armats amb uns auriculars que no contribueixen a la sensació de tranquil·litat, ja que recorden més aviat locals d’altre estil.

L’excel·lència del menjar, la qualitat del servei i el seu constant interès per l’opinió del client, fan que la relació qualitat preu dels Tinars (55€ per persona ahir a la nit) estigui a l’alçada de les recomanacions que en fan totes les guies.

Joan Ras