Café de ParísSeguint amb el cicle “Escudelles i carn d’olla”, el dijous 25 de gener l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició va visitar el restaurant Café de Paris situat al carrer Mestre Nicolau, 16 de Barcelona.

En “temps de fred” en Jesús Sandoval, el cuiner- propietari, prepara cada dijous escudella i carn d’olla.

Com que previsiblement havíem de ser molts, vàrem reservar tot el restaurant per nosaltres. En total vàrem ser 36 comensals, distribuïts en una llarga taula imperial que ocupava tot el local. Ho vàrem anunciar com un “cocido” però, realment va ser “Escudella i carn d’olla”.

Hi assistiren els següents acadèmics:
RICARD AIXELÀ, ROSA GELPÍ, JORGE LINATI, MONTSE MASCARÓ, ENRIC ALONSO, ROSA MAYORDOMO, GLÒRIA NOGUER, PACO DE LA ROSA, JOSEP Mª SANCLIMENS, RAMON SERRA i FRANCESC VILARDELL.
I els següents “Amics de l’Acadèmia”:
PERE ANDRÉS, MANEL ARRAUT, CARLOS CARRERAS-CANDI, JOSEP Mª CASANOVAS, JOAN COMA, JAVIER CORNEJO, JAUME FARRÉ, ENRIC GOMIS, MONSENYOR JAUME GONZÁLEZ AGÀPITO, JOAN GUITART, JOAN LAGEN, SANTI MASSÓ, FELIP MASSOT, JOSEP Mª MINGUELLA, ALBERT MIRALLES, JOSEP PINTADO, LLUÍS PLANAS, ENRIC REYNA, MIQUEL RIBAS, JAVIER RIERA MARSÀ, JORDI ROURA, JOAN MANUEL SOLER, XAVIER TRIAS, JOAN VERDAGUER i CÉSAR VILLAR.

El dinar va començar a les dues en punt de la tarda amb unes paraules del nostre President Carles Vilarrubí i a continuació, ens serviren l’escudella. Alguns vam repetir i seguidament portaren unes safates amb la carn d’olla (col, fabulosos cigrons, pilota, botifarra blanca i negra, carn de vedella i porc). Molts també vam repetir.

De postres vàrem poder elegir entre: maduixetes, flam, tiramisú, mel i mató i gelats.
Els vins que prenguérem foren:
– Cava Brut Nature Torelló Gran Reserva 2011
– Vi blanc Torelló Crisalys 2016 Xarel•lo fermentat en bóta
– Vi Negre Torelló Raimonda 2013 Cabernet Sauvignon i Merlot
Total, 35€ per comensal.

Gastronòmicament no va ser res de l’altre món. Molt, molt correcta, però no extraordinària. Els vins, molt interessants.

A dos quarts de quatre va obrir-se un col·loqui en el que els assistents adreçaren preguntes sobre temes polítics a Joan Guitart (ex-Conseller de la Generalitat) i a Xavier Trias (també ex-Conseller i ex-alcalde de Barcelona), preguntes sobre temes religiosos a Monsenyor Jaume González Agapito (Rector de Maria Reina i ex-ambaixador del Vaticà) i preguntes sobre temes esportius, bàsicament sobre el F.C. Barcelona, a en Josep Mª Casanovas (Diari Sport), i a en Josep Mª Minguella (conegut tertulià esportiu).

Amb aquesta amena sobretaula vàrem donar per acabat l’àpat i el col·loqui a dos quarts de cinc de la tarda.