Carles Vilarrubí i Gerard Piqué, en el primer Esmorzar de Cullera, Forquilla i Convidat de l’ACGN

Carles Vilarrubí i Gerard Piqué

L’Acadèmia organitzarà trobades amb personalitats de renom per tal de reforçar la projecció de la gastronomia a altres esferes socials

Aquest mes d’octubre l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) ha posat en marxa una nova iniciativa: els Esmorzars de Cullera, Forquilla i Convidat. És aquesta una proposta que pretén crear complicitats amb el món gastronòmic de persones de reconegut prestigi en altres àmbits de l’esfera pública.

Gerard Piqué inaugura el cicle d’Esmorzars de Cullera, Forquilla i Convidat de l’ACGN

Dedicatòria de Gerard Piqué: “Moltes gràcies a l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició per deixar-me gaudir d’un esmorzar tan bo! La companyia ha estat el més important. Gràcies!”

En cada trobada ens acompanyarà un convidat especial. Ell o ella compartirà taula a restaurants emblemàtics de Barcelona amb membres de l’ACGN i altres personalitats interessades en la cuina, la gastronomia i la nutrició. En la primera edició d’aquests esmorzars de cullera i forquilla hem tingut l’enorme plaer de comptar com a convidat amb Gerard Piqué, jugador del primer equip del Futbol Club Barcelona i un dels esportistes catalans de més projecció internacional.

Difícilment Piqué deixa d’estar en el focus mediàtic. I els últims dies, després d’anunciar que renunciarà a la selecció espanyola després del Mundial de 2018, han estat particularment intensos per a ell. És per això que agraïm encara més la seva participació en aquest esmorzar. I de ben segur que també ho han fet els assistents, que han pogut gaudir d’una conversa d’allò més interessant amb un futbolista que no només demostra intel·ligència amb una pilota als peus.

L’àgape ha tingut lloc al Restaurant Bonanova, un establiment arrelat des de 1964 al barri que li dóna nom i que molts veïns encara coneixen pels negocis que el van precedir, com Can Tonet, Els Billars o El Casinet. El menú, molt apropiat, ha consistit en:

– Tripa i cap i pota amb cigrons
– Peus de porc amb naps i trompetes
– Truites de patata i ceba
– Embotits amb pa i tomàquet
– Vi negre. Eridano Criança 2012 Rioja
– Cava Torelló Brut Nature Gran Reserva
– Cafès

Juntament amb el president de l’Acadèmia, Carles Vilarrubí, hi han participat els següents membres de la institució: Josep M. Sanclimens (com a brigadier), Ricard Aixelà, Magda Carlas, Jordi Cortada, Ignacio García-Nieto, Bartolomé Masoliver, Rosa Mayordomo, Jordi Peyri, Pasqual Roca, Paco de la Rosa, Quim Vila i Maria Vives. En representanció de l’Acadèmia Jove hi han assistit Juan de Olano i Àlvar Sanclimens.

Gerard Piqué inaugura el cicle d’Esmorzars de Cullera, Forquilla i Convidat de l’ACGN

Gerard Piqué conversa amb els assistents a l’esmorzar

Un dels objectius d’aquesta sèrie d’esmorzars que ha inaugurat Gerard Piqué — a qui ha acompanyat el seu amic Joan Mas— és implicar personalitats de diversos camps professionals com l’empresa, la política, l’advocacia o la cultura en la difusió del coneixement sobre la gastronomia i la nutrició. És per aquesta raó que també hem comptat amb la presència d’Albert Agustí, Salvador Alemany, Pere Andrés, Manuel Carreras, Bonaventura Clotet, Germà Gordó, Jaume Guardiola, Enrique Lacalle, Joan Lagen, Felip Massot, Lluís Mateu, Fede Montllonch, Marian Puig, Luis Racionero, Javier Riera-Marsá, Jordi Roura, Gregori Salas, Òscar Sanclimens, Manel Torreblanca, Xavier Trias, Carles Tusquets, Sara Tusquets, Ernest Ventós i Josep M. Xercavins.

Save