Jocs mediterranis
Certament, ahir 6 de febrer va ser una jornada destacable per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. Ens vàrem desplaçar a Tarragona els següents Acadèmics:
RICARD AIXELÀ, MIQUEL BROSSA, SARA CASTELLVÍ, FRANCESC DABÀN, ROSA GELPÍ, ROSA MAYORDOMO, PASQUAL ROCA
PACO DE LA ROSA, JOSEP Mª SANCLIMENS i RAMON SERRA.
I els següents amics de l’Acadèmia:
PATON INSENSE, FELIP MASSOT, JOSEP Mª MINGUELLA, JOSEP PINTADO, LLUÍS PLANAS, MIQUEL RIBAS i  DOLORS GUAJARDO.
Per part de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona s’hi varen incorporar les següents persones:
ÀNGEL PÉREZ – President, ANTONI PONT AMENÓS – President d’Honor, ANA VILALLONGA – Vice-presidenta, JOSÉ DANÉS, GORETTI GUASCH, MIQUEL ROCA, FRANCESC TORRENTE – Vice-president, CARLOS DE ORTUETA i MARGARET DE ORTUETA.
Per part de l’Ajuntament de Tarragona hi assistiren:
– JOSEP FÈLIX BALLESTEROS. Alcalde
– JAVIER VILLAMAYOR. Regidor Comissionat pels Jocs Mediterranis 2018

A les 11 en punt del matí l’autocar va sortir de la Pl. Francesc Macià en direcció a Tarragona. Una mica, poca, pluja pel camí i a les 12.35 ens deixà a pocs metres de l’Ajuntament tarragoní.

Allà ens trobàrem amb el President, el President d’Honor, la Vicepresidenta i vuit membres de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona i alguns amics de l’Acadèmia que s’havien desplaçat amb els seus vehicles particulars. Tots junts pujàrem al primer pis, concretament al Saló de les comissions, anomenat popularment “saló dels penjats”. Ens asseguérem a unes nobles butaques i ens entregaren a cadascú de nosaltres una litografia d’un quadre de Salvador Dalí, pintat a Tarragona i que està ubicat a l’entrada del despatx de l’Alcalde.

A les 12.45 l’Alcalde Sr. Josep Fèlix Ballesteros s’incorporà a la reunió i durant gairebé una hora mantinguérem una interessant conversa bàsicament sobre temes relacionats amb Tarragona (urbanisme, evolució, problemàtica social, etc.) i amb els XVIII Jocs Mediterranis que se celebraran el mes de juny-juliol d’enguany.

Prengueren la paraula, a més de l’Alcalde, el Sr. Josep Mª Sanclimens com a membre de la Taula Directiva de l’ACGN, que va fer un breu resum de com es fa fundar i de les activitats que porta a terme, i va agrair a l’Ajuntament la seva cordial benvinguda, el Sr. Àngel Pérez, President de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona, i Sr. Antoni Pont Amenós, ex directiu de l’ACGN i actual President d’Honor de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona.

viatge tarragona 2

Més tard, ens férem una fotografia de grup al fantàstic Saló de Plens de l’Ajuntament i tornàrem a l’autocar tot el grup encapçalats per l’Alcalde i pel regidor comissionat pels Jocs Mediterranis, Sr. Javier Villamayor.

Amb el mateix autocar ens traslladàrem a l’Anell Olímpic, on ens explicaren sobre el terreny el què ens havien comentat a l’Ajuntament. Vàrem fer una bona passejada a peu pel Passeig central dels Anells Olímpics, amb un fred destacable però sense pluja. Realment es tracta d’un bon i important projecte que sens dubte, a més de projectar el nom de Tarragona arreu d’Europa i del món, haurà contribuït a la planificació i millora urbanística de la ciutat de cara al futur.

A continuació, ens desplaçarem al que ara és el restaurant de referència de Tarragona, Ca l’Eulàlia, situat al barri del Serrallo. El menú fou el següent:

– Amanida de magrana, api, poma, cloïssa de Carril i esferificació d´oli  d´oliva                                                                     

  • CAVA TORELLÓ PÀL.LID ROSAT BRUT RESERVA

– Galeta dolça de poma caramel·litzada, calamar de Tarragona i encenalls de foiè

  • CAVA TORELLÓ PÀL.LID ROSAT BRUT RESERVA

– Ortigues de mar del Delta arrebossades

  • VI BLANC GRAN CRISALYS (XAREL·LO I CHARDONNAY)

– Gamba grossa de Tarragona a la planxa

  • VI BLANC GRAN CRISALYS (XAREL·LO I CHARDONNAY)

–  Sepionets de la platja de Tarragona a la planxa

  • VI ROSAT PETJADES (MERLOT)

 – Arròs a la masqueta amb espardenyes

  • VI ROSAT PETJADES (MERLOT)

 – Suprema de rémol amb salsafins , perles de moniato i gelatina de figues

  • CAVA TORELLÓ 225 BRUT NATURE GRAN RESERVA

– Postres casolans de l´Eulàlia
– Petit fours a l´hora del café

  • CAVA TORELLÓ 225 BRUT NATURE GRAN RESERVA

 
DEGUSTACIÓ DE VINS I CAVES PER GENTILESA DE CAVA TORELLÓ
CA L´EULÀLIA Restaurant
Plaça Bisbe Bonet s/n
43004 Tarragona
977 215 075
ca l'eulalia

Excel•lents tots els plats, però a un parell els va mancar temperatura. Extraordinaris vins i caves oferts per Cava Torelló. Moltes gràcies. Amb unes breus paraules d”Antoni Pont vàrem concloure l’àpat i la nostra visita a Tarragona quan eren ja a les 17.45 de la tarda. Una visita molt positiva gastronòmicament i també per conèixer molt més Tarragona i el gran repte que tenen aquest estiu.