M’he permès copiar el títol del magnífic llibre de Pau Arenós que és molt adient a la nota d’avui.
Adelf Morales, xef i propietari del restaurant TOPIK, del carrer València, dirigeix un dels restaurants amb millor relació qualitat preu que conec. Segueix fent un gran menú de migdia per 12€, que és quasi tan miraculós com mantenir avui un restaurant obert amb la crisi que patim.
És un lloc del que ja n’he parlat algun cop, ni gran ni petit, ben decorat, dirigit que amb gran eficàcia per la senyora de l’Adelf.
Tapes, arrossos i carns servits sempre en el seu punt i acompanyats de vins d’una carta variada i de preus molt raonables.
Adelf sempre inquiet s’ha proposat ara l’aventura japonesa. Ell és un vell coneixedor de la cuina oriental i es nota en els seus plats. Però ara ha iniciat una col•laboració amb un restaurant de Tokio, al que envia receptes de plats catalans i vol també facilitar-li productes del país. Conscient de que la logística de diversificar-se en països llunyans és molt perillosa, l’Adelf vol treballar des d’aquí.
El seu objectiu, al menys de moment, no és econòmic, és conscient de que la solució de la crisi no passa per multiplicar els problemes, si no per treballar bé i mantenir el seu local en el nivell de qualitat assolit. Vol fer país, exportar producte català, amb l’ajut de PRODECA i donar a conèixer els nostres plats, perquè els japonesos sàpiguen que no tot és paella i sangria.
Molta sort Adelf!

Joan Ras