Recerca, recerca, recerca… Les tres premisses per escriure un treball propi, ben documentat, amb ànima.

Cuina i Cuines a la Corona d'Aragó i CatalunyaEl Sr. Josep Garcia i Fortuny va presentar el passat dimarts dia 4 de juliol al Museu d’Història de Catalunya el III volum de la seva obra magna “Cuina i Cuiners a la Corona d’Aragó i Catalunya. Un capítol oblidat de la nostra història davant d’un públic representatiu de la comunitat gastronòmica e intel·lectual del nostre país: cuiners, pastissers, editors, bibliòfils amb profund coneixement de la cultura gastronòmica catalana i d’arreu, investigadors, divulgadors, directors d’escoles d’hostaleria, etc.
Les noves tecnologies estan sustentades per dues webs: la primera pública, coneguda, familiar, a l’abast de tothom, i la segona soterrada, oculta, desconeguda… La gastronomia al nostre país també segueix aquest model i el treball del Sr. Garcia i Fortuny ens l’ofereix: la web, la xarxa oculta que sustenta la gastronomia actual catalana, els cuiners i la cuina que han fet possible que Catalunya tingui un rostre visible internacionalment. Els cuiners d’avui, els xefs mediàtics, són la punta de l’iceberg soterrani i amagat del treball quotidià, sense-hores, sacrificat, entregat, d’una multitud de personatges que conformen el cor que batega i empaita la gastronomia actual.
Presentació Llibre Josep Garcia FortunyEl senyor Josep Garcia i Fortuny, centre, acompanyat per la senyora Nati Muñoz-Espinalt, experta en psicoestètica (a la seva esquerra), i el Sr. Josep Bullich, ex-xef i director del restaurant La Dama, de Barcelona, durant 28 anys, fins a la seva jubilació al 2014.
L’acadèmica Sra. Rosa Mayordomo (en la imatge, a la dreta de l’autor) va tenir l’honor d’assistir acompanyada per l’acadèmic Sr. Josep Vilella.

Presentació llibre Cuina catalana a la Corona d'Aragó i CatalunyaUn moment de la presentació. L’autor acompanyat del Sr. Enric Sallarés, editor (a l’esquerra), i el Sr. Josep Ballich, prologuista del III volum de “Cuina i Cuiners a la Corona d’Aragó i Catalunya. Un capítol oblidat de la nostra història”.
La presentació va finalitzar amb la participació activa dels presents, donant pas a un magnífic debat…

L’escriptor Josep Garcia i Fortuny, és un cuiner, investigador i escriptor gastronòmic. Entre les seves obres es troben “La cuina del bacallà a Catalunya” i “Cuina i Cuiners a la Corona d’Aragó i Catalunya. Un capítol oblidat de la nostra història”. Aquest últim llibre conté tres volums: Volum I “Èpoques pretèrites” (2014), Volum II “Honorant els nostres Mestres cuiners-escriptors”, i el Volum III “Anys d’unions i desunions”.
Reconegut en el món acadèmic universitari i entre els intel·lectuals gastronòmics, ha publicat nombrosos treballs en col·laboració amb el professor Pere Balañà i Abadia.