Articles dels Acadèmics

PREMI CULTURA DE L’OLI 2015

Per desembre 24, 2014febrer 18th, 2021Sense comentaris

LA FIRA DE LES GARRIGUES LLIURA EL PREMI CULTURA DE L’OLI 2015 A L’ACADEMIA CATALANA DE GASTRONOMIA I NUTRICIO.

Un gran dia, un dia de joia i felicitat perla nostra Acadèmia, un reconeixement de tercers a la nostre tasca de promoció i divulgació de la nostre cultura gastronòmica catalana.

El passat dia 20 de desembre a la seu del Palau Robert  de Barcelona el nostre President, Joan Ras, acompanyat de Diversos Acadèmics, va rebre aquest Premi Cultura de l’Oli 2015 per part del Sr. Enric Mir,  Alcalde de les Borges Blanques i President del Patronat de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que es celebra anualment, sent aquesta  la seva 52a edició.

Van assistir a aquest acte les següents autoritats:
— Sr. Xavier Gibert, Secretari General d’Empresa i Ocupació.
— Sr. Pau Perdices, Vicepresident Tercer de la Diputació de Lleida.
— Sr. Juli Muro, President del Consell Comarcal de les Garrigues.
— Sr. Jordi Ribalta, Regidor de Promoció Econòmica de les Borges Blanques.
Val a dir, que la gent i autoritats d’aquesta comarca, tenen una vitalitat important, dirigida a millorar el seu teixit econòmic en tots els sentits, a fi d’enriquir-la, creant mes llocs de treball i activitat econòmica.
La fira aquest any esta enfocada a Europa, al efecte d’incrementar les exportacions dels seus productes mes tradicionals com l’oli, el vi i els fruits secs. Així mateix s’han dissenyat 5 nous paquets turístics per incrementar el nombre de turistes i visitants en general. A tal fi, acaben de inaugurar una botiga amb comercialització dels seus productes amb seu al Mercat Municipal de Sta. Catarina a Barcelona.

El nostre President en rebre el Premi va dirigir unes paraules als presents, agraint el reconeixement i al mateix temps va fer un comentari econòmic-cultural sobre la importància dels nostres olis, tant a nivell  local com internacional, per finalment exposar las activitats desenvolupades perla nostra Acadèmiaen pro de la cultura gastronòmica i molt especialment el productes catalans.
Finalment es va tancar el acta amb una copa de cava, brindant per l’oli, les seves virtuts i la seva bona projecció futura.
Josep Casas, Vicepresident.