Articles dels Acadèmics

SEGONA VISITA A DIVERXO

Per novembre 4, 2014febrer 22nd, 2021Sense comentaris

Després d’uns mesos de demanar reserva per sis persones, el dijous dia 30 d’octubre varem gaudir d’un dinar a DIVERXO, al nou emplaçament ubicat a l’Hotel Eurobuilding, C/ Padre Damián, nº 23, Madrid.

La proposta és de dos menús, el Xou de 145 € i el Gloton de 200 €, vins apart. Nosaltres vam triar el Xou, recomanat pels mateixos cambrers i obligat que tota la taula triï el mateix.

Aquest menú està format per 7 plats. Una vegada més, sorprenents i extraordinaris. Els “lienzos”, com anomena el xef els diferents plats, són veritables obres d’art, de gust, textures i presentació. L’originalitat és tan especial que vas de sorpresa en sorpresa, com per exemple, quan presenten un cap de petita gamba, penjada d’un fil a la làmpada de sobre la taula i que naturalment és comestible.

El servei és impecable, amb una atenció continuada, sense molestar, donant explicacions a cada plat i de la millor manera, per la seva correcta degustació.

Dels set plats i pel meu gust personalíssim destacaria:

  •  El bosque cremoso y lácteos tostados. Ajo negro y condimento de salmonete crujiente
  •  Rojo marmolado y papaya. Salsa de pescado y clorofila. Sensaciones ácidas, dulces, ahumados y frutales

La decoració, minimalista com l’altre local, però més àmplia, més alegre i més lluminosa, amb una creativitat que et fa viure un ambient de frescura i llibertat. Vull destacar el detall de les papallones als serveis; genial!!!
Voldria fer esmena que, en acabar l’àpat, vaig demanar a un cambrer per saludar el xef, i molt correctament es va disculpar dient que ho sentia però era impossible deixar la feina en aquell moment. A l’insistir presentant-me com a membre de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, em va fer entrar a la cuina, es va disculpar i em va demanar opinió del nou local i de l’actual menú. Un detall i un gest que li vaig agrair.

La inteligència i el “savoir faire” d’en David Muñoz, continua viva.

Pasqual Roca i Riera
Acadèmic