El passat mes de desembre de 2022 vaig tenir el plaer de poder visitar París, on vaig gaudir de la seva gran gastronomia tot visitant diferents restaurants. Ens vam allotjar a l’Hotel Le Bristol, obert el 1925 i situat al cor de la ciutat, al carrer Fabourg Saint-Honoré, davant del Palais de l’Elysée.

El seu restaurant Epicure, té tres estrelles Michelin des del 2009 i està dirigit des de fa molts anys pel Chef Eric Frechon que el podríem descriure com: “El súmmum de la perfecció”. El lloc, el servei i la qualitat infinita de tots els seus plats, és un somni pels gurmets fet realitat.

La segona parada la vam fer al restaurant de Pierre Gagnaire, de tres estrelles Michelin i un dels restaurants més tradicionals de la ciutat.

Aquest Xef de setanta-dos anys, format de jove amb en Paul Bocuse, és un referent de la cuina clàssica francesa actual.

Hem de reconèixer que els francesos dominen la “mis en escene”, ja que són els reis de la sala.

Finalment, vam dinar al restaurant Me Meurice. Aquest, està ubicat al mateix hotel inaugurat el 1835, situat a la rue Rivoli, gairebé davant del Museu del Louvre. Era l’hotel preferit d’en Salvador Dalí i des del 1959 cada any hi residia un mes.

Està situat en un saló de majestuosa decoració, inspirat amb l’anomenat de la Paix del Palau de Versailles, de màxima elegància i distinció.

El restaurant des de 2013 està sota la tutela del xef Alain Ducasse, i té dues estrelles Michelin, però realment el nivell arriba àmpliament a les tres. Perfecció, creativitat i certesa són els seus valors primordials, realment val la pena la seva experiència.

Josep Casas
Acadèmic