UN 10 PER AL TEN’S
Ahir l’Acadèmia va estrenar el Ten’s. En el primer dia obert al públic l’Acadèmia va voler acompanyar a l’amic Jordi Cruz en aquesta nova aventura, que recupera l’antic emplaçament de l’Àbac en el Park Hotel, amb una filosofia totalment diferent.
El Ten’s és un local modern, informal que serveix tapes creació de Jordi Cruz, unes les tradicionals que se serveixen a l’Àbac i altres, noves, que només es trobaran al Ten’s.
Com tot el que fa en Jordi les presentacions són perfectes, taules blanques amb individuals negres i tovallons blancs. Els plats fets ad hoc per quasi cada tapa, amb forma d’ostra per servir l’ostra amb neu de poma verda, un peu de vidre per sostenir l’embolcall de la tapa de gamba blanca, unes pinces de fusta per menjar les mini gambes, etc.
El menú:
EL NOSTRE PERNIL AMB MELÓ
OSTRA DE MARENNES-OLÉRON AMB NEU DE POMA VERDA AGRELLA
CANELÓ D’ADVOCAT FARCIT DE PA DE PAGÈS AMB MOJO DE TOMÀQUET AMB ANXOVES I CABELL D’ÀNGEL DE TOMÀQUET
FOIE GRAS AMB FIGUES, MOLLES DOLCES I SALADES AMB GELAT DE PEBRE SECHWAN
CALAMARS A L’ANDALUSA AMB ALL I OLI DE CITRONELLA
SELECCIÓ DE PEIXET FREGIT AMB POLS DE PICADA
PATATES BRAVES AMB ALL I OLI ESCUMÓS I SOFREGIT PICANT
POP CUIT, PEBRE VERMELL DE LA VERA, PARMENTIER DE PATATA I FUM DE FAIG
COSTELLES DE CABRIT A LA MILANESA, CREMA D’ALLS ROSTITS I MOLLES DE PA AMB
TOMÀQUET
LES ALETES DE POLLASTRE DESOSSADES AMB ESCAMARLANETS, ALL, JULIVERT I PELL DE TARONJA
TEXTURA DE XOCOLATA AMB CAFÈ I REGALÈSSIA
Els detalls no sols estan cuidats en la decoració, a cada plat els punts de cocció estan mil•limetrats, els fregits amb arrebossats diferents per minimitzar l’absorció d’olis, les patates braves fetes amb patates diferents de les usades pels parmentiers, l’allioli amb un punt de citronella per trobar-hi un gust diferent.
Problemes, els lògics el primer dia d’atenció al públic. S’ha servir un àpat de molt petits plats amb una gran fluïdesa, per evitar una sensació d’allargament innecessari. El servei de begudes ha de ser eficaç, evitant que el client l’hagi de demanar. És cert que estem en un lloc de tapes, però la figura de Jordi Cruz i de la família Gonzàlez, obliga a un plus que no demanem en altres locals.
Un àpat, doncs, molt interessant en un ambient distès, un local agradable de decoració i temperatura, amb tapes originals molt ben desenvolupades i servei que sens dubte, millorarà ràpidament.
Relació qualitat preu excel•lent.
Joan Ras
Juny 2012